top of page
  • Yazarın fotoğrafıbbblog419

ATIKTAN AYAKKABIYA

Güncelleme tarihi: 18 Ağu 2020


ADIDAS %100 geri dönüştürülmüş polyesterle ayakkabı ve kıyafet üretmeyi hedefliyor


Küresel spor giyim devi Adidas 2015 yılında, okyanusların güzelliği ve kolaylıkla bozulabilen yapısı hakkında farkındalık yaratan organizasyon Parley for the Oceans ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Plastik atıklarla mücadele etmek amacıyla Adidas, 5 yıldır Parley ile sürdürdüğü bu başarılı ortaklığını kutlamak için sürdürülebilirlik filmi yayınladı. Film, gelecek nesillerin plastik atıklarla mücadele etmesine yardımcı olabilecek olumlu girişimlere ilham olmak amacıyla yayınlanmıştır. Bu film aracılığıyla Adidas, 2024 yılına kadar denizlerdeki plastik atıklarla mücadele edilmesi ve ürünlerindeki plastik ile polyesterinin yerine geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.


Adidas'ta sürdürülebilirlik, ürünlerin ve fikirlerin tasarım ve üretiminde önemli yer tutan temel odak noktasıdır.


2024 yılına kadar ürünlerinde %100 geri dönüştürülmüş polyester kullanmayı hedefleyen ve bu doğrultuda Parley ile ortaklık kuran dünyaca ünlü marka, okyanuslardan toplanan plastik atıklarla üretilen, ULTRABOOST DNA PARLEY koşu ayakkabısını piyasaya sürdü. Dikişsiz üst yüzeye sahip koşu ayakkabıları, Parley Ocean Plastic’in okyanusların kirlenmesini önlemek için uzak adalardan, sahillerden, kıyı şeridinden topladığı geri dönüştürülmüş plastik atıklardan elde edilen iplikten yapılmıştır.


Bu esnek dokulu ayakkabıyla attığınız her adımda, daha enerjik hissedeceksiniz.




Adidas, okyanus ve denizlerdeki plastik atık sorununu çözmek için üç döngüden oluşan bir strateji geliştirdi:


1. Parley ile iş birliği yaparak toplanan plastik atıkların geri dönüştürülmesiyle yüksek performanslı kıyafet ve ayakkabı üretmek.

2. Geri dönüştürülmüş ürünlerin birçok kez kullanılabileceği bir döngü oluşturmak.

3. Yenilenebilir döngü oluşturmak. Yani geri dönüştürülmüş plastikler yerine kullanılabilecek iplik ve deri üretimi için organik malzemeler kullanmak.


Çeviren: Bengisu Gülüm Sert

Editör: Begüm Gür


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page