top of page
  • Yazarın fotoğrafıbbblog419

Malice (Danielle Steel) Kitap Yorumu

Güncelleme tarihi: 16 May 2021



Kitabın bir türkçe çevirisi bulunmasına rağmen ülkemizde bulunması zor bir kitap niteliğini taşıyor. Ancak internet sitelerinden bulup okuyabilirsiniz. Ben de bu kitabın orijinal dilindeki bir baskısını şans eseri bir sahaftan almıştım ve konusu olsun yazım şekli olsun aklımda hemen yer edinmişti. O yüzden bu yürek burkan, akılda kalıcı hayat hikayesini daha geniş bir kitleye ulaştırmak için, hakkında bir yazı yazmaya karar verdim. İlk olarak kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. Kitabımızın ana karakteri Grace adında 17 yaşında bir genç kız. Grace, annesini kaybettiği gece babasının saldırısına uğrar ve bu, onun ilk saldırısı değildir. Yıllarca kızını istismar eden bir babadan bahsediyorum burada. Grace, yıllar boyunca kurban olarak yaşadığı kendi evinde sadece bunun biteceği günü beklerken, cenazenin olduğu gün odasına gelen babasıyla girdiği bir mücadele sonrasında, babasını öldürür. Grace’in bu olaydan sonra alacağı cezayla değişen hayatı anlatılır. Kitap hakkında daha detaylı bilgi verip keyfinizi kaçırmak istemediğim için, kitap yorumuma geçmek istiyorum.


Kitap, bende o kadar çok duyguyu aynı anda uyandırdı ki, asla elimden bırakmak istemedim. Roman boyunca Grace’in duygularını adeta yaşıyormuş gibi hissedip kitabın içinde sürüklenip gidiveriyorsunuz. Yazar, yaşanan olayları ve duyguları öyle güzel betimleyip yazıya dökmüş ki, kendinizi Grace’in yerine koymadığınız tek bir an bile yok. Grace’in hayat hikayesini, olabileceği en güzel şekilde anlatan bu kitapta, siz de bu acı tatlı hayatı dolu dolu yaşamış olacaksınız. Yazar, hayatın acımasız gerçeklerini ve umut dolu olasılıklarını öyle güzel işlemiş ki, okurken gerçek bir hayat hikayesi izlenimi alacaksınız. Grace gibi iyi niyetli bir kızın, bu kötülüklerle dolu dünyada hayatta kalmaya çalışması ve bu kötülüklerin hepsinden kaçamaması ise en yürek burkucu olay aslında. Çünkü hiçbirimiz, hayatımızda karşımıza çıkan engellerin hepsini başarıyla atlatamıyoruz. Grace de her insan gibi bu aşamalardan geçip, hatalarından ders almaya başlıyor. Bu zorlu hayatta, iyi niyetini sömüren birçok insanla karşılaşmasına rağmen; sonunda bildiği doğru yoldan şaşmadan hayatına devam edebiliyor. Zaten bunlar hepimizin yaşayıp, deneyimlediği benzer şeyler değil mi?



“Malice” hem olay örgüsü hem de bize yaşattığı duygularla hepimizin okuması gereken bir roman. Yazar, romanını gerçek dünyayla; her gün gördüğümüz, duyduğumuz insan tipleriyle o kadar çok doldurmuş ki buna gerçek bir biyografi bile diyebilirdik. Eğer siz de Grace gibi zorluklarla mücadele eden bir insanın hayat hikayesini okuyup, tüm duygularınızı bir kitapta hissedebilmek istiyorsanız: “Malice” tam da size göre bir kitap.


Yazar: Begüm Gür

Editör: Bengisu Gülüm Sert

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page